A női szoknya a női szekrény alapfelszerelésének része. Melyek a jelenlegi trendek?

A szoknyák a nők szerves részét képezik. Bármely alkalomra viselhetők - munkahelyi, szabadidős és társasági eseményekre. Mindig a szabástól és a felhasznált anyagtól függ. Vessünk egy pillantást ennek a ruhadarabnak a történetére és arra, hogy mi a jelenlegi ajánlat a piacon.

ONLY
ONLY Szoknyák 'Carma' rózsaszín
10990,00 Ft
Aboutyou.hu
Raktáron
A termék részletei
Answear Lab
Answear Lab - Szoknya
10990,00 Ft
Answear.hu
Raktáron
A termék részletei
GAP
GAP kék midi szoknya - M
21000,00 Ft
Differenta.hu
Raktáron
A termék részletei
G-Star Raw
G-Star Raw - Szoknya
35990,00 Ft
Answear.hu
Raktáron
A termék részletei

Valami a szoknyák történetéből

Az eredetileg köténynek nevezett szoknyák valószínűleg az első ruhadarabok voltak, amelyeket az őskori emberek viseltek. Abban az időben azonban mindannyian koruktól és nemtől függetlenül viselték őket. Csak később vált a szoknya kizárólag nőknek tervezett ruházatká. Bár manapság ez már nem így van, mert a szoknya viselésének trendje megjelenik a férfidivatban is - néha egy szoknyás modell villog a kifutókon. Az urak közül azonban csak a hagyományos skótokat, akiknek a viselete népviselet, és néhány merész embert, akik szembe mennek az áramlattal, és eredeti akar lenni a szoknyában.

Így nem volt szokásos szoknyás férfit látni az utcán. Talán csak Ázsia délkeleti részén vagy az Arab-félszigeten található unisex sarong, amely kellemes kényelmet nyújt az itt uralkodó forró éghajlati viszonyok között.

Rövidítjük a szoknyák hosszát

Míg korábban a nők nem mentek ki fűzés nélkül és több réteg alsószoknyával, ami a szoknyák jellegzetes bolyhos megjelenését hozta létre, ma már csak egy szoknya elegendő egy nő felöltözéséhez. A nagy háborúnak is szerepe volt ebben az átalakulásban. Végével a gyengébbik nem nemcsak a hosszú sörényt dobta el, hanem a szoknyák hosszát is lerövidítette. A háború jelentősen megváltoztatta a társadalom életét. A nők kénytelenek lettek családjuk legfőbb eltartóivá válni, amikor embereik harcoltak és emancipálták magukat. Megszerezték a választójogot, és lemondtak a nehéz, hosszú szoknyákról, ami hátráltatta aktív életmódjukat, amelyet a háború után előnyben részesítettek. A rövid női szoknyák így a nők emancipációjának szimbólumává váltak.

Az egész 20. századot a szoknyák rövidítése jellemezte. Eleinte sokáig viselték őket, és az 1960-as években a nőknek nem okozott gondot miniszoknyában megmutatni a világnak a lábukat, amelyek alig takarták el azt, ami nem látszott. Jelenleg a szoknyák hosszát a divat diktálja nem szigorúan szabályozza. Lehetőség van olyan viseletre, amely a nő számára lmegfelelö és amelyben jól érzi magát, miközben a társadalmi lehetőségeket figyelembe lehet venni vagy kell. Néhányan szigorú öltözködési előírást követelnek meg, és bármi más viselése szociális faux pas lenne.

Vila
Vila - Szoknya
13990,00 Ft
Answear.hu
Raktáron
A termék részletei
Vero Moda
Vero Moda Mira Szoknya Barna
15490,00 Ft
Bibloo.hu
Raktáron
A termék részletei
Q/S by s.Oliver
Q/S by s.Oliver Szoknyák bézs / fekete
21990,00 Ft
Aboutyou.hu
Raktáron
A termék részletei
Urban Classics
Urban Classics Szoknyák fekete / vegyes színek
10990,00 Ft
Aboutyou.hu
Raktáron
A termék részletei

Mi a különbség a szoknyák hosszában avagy a mini, a midi és a maxi?

A szoknyák univerzális hossza a térd feléig terjed. Gyakorlatilag minden nő megengedheti magának, és nagyon valószínű, hogy jól fog kinézni benne. Ez egy bevált klasszikus, amely továbbra is a népszerűség élén áll. A bokák felett és alatt bárminemű viselethez már szükséges az alak és a lábak optimális formája. Egy tökéletes alakkal rendelkező nő vagy lány megengedheti magának a miniszoknyát, még akkor is, ha a szép lábú nők számára is ideális. Ezért jó, ha bizonyos mértékű önkritikát rendelkezik az ember. A miniszoknyában nem minden nő tűnik ellenállhatatlannak az ellenkező nem számára. Talán az emberek megfordulnak a háta mögött az utcán, de valószínűleg más okból, mint vonzereje. Ugyanakkor elegendő lenne egy kicsit hosszabb szoknyát viselni, hogy az így kapott hatás sokkal jobb legyen.

A vádli közepén végződő midihossznál nem minden lány vagy nő dönt. Ez a hossz az egyébként antraktív hölgyből, falusi parasztot tud csinálni, ami egyébként nem igazán hízelgő. A bokáig terjedő maxi hosszúságot nem szabad alacsony nőknek választani, mert ez optikailag még jobban lerövidíti. Tehát a női szoknya hosszának megválasztása néha kész tudomány.

Sportszoknyák az aktív sportolók számára

A szoknyákat a sportruházatban is eltejedtek. Az üzletekben női szoknyákat találni teniszezéshez, futáshoz vagy túrázáshoz. Praktikusak és nagyon kényelmesek. Sport célokra funkcionális anyagokból készülnek, elvezetik az izzadságot a testtől, így a nők jól érezhetik magukat bennük. Ezenkívül a sportelemek megtalálhatók az alkalmi viseletre szolgáló szoknyákban is. Tehát nincsenek zsebek, jelentős varrások, cipzárak vagy gombok.

A fekete szoknyának feltétlenül a szekrényben kell lennie

A klasszikus fekete szoknya, amely bármihez passzol. Praktikus, és biztosan nem hiányozhat a női szekrényből. Hogy melyik szabást kell választani, főleg az test típusától függ. De nem rosz lépés az, amikor egy térdig érő cső vagy keskeny fekete szoknyát választasz, amely talán minden nőhöz paszol. Ha selyem blúzt visel hozzá, akkor a társadalom számára is megfelelő öltözetet álit elő. A fekete szín optikailag szűkíti az alakot, így a magyaros típusú figurákkal - azaz szélesebb csípővel és teljesebb combokkal - rendelkező nők számára alkalmas.

De a fiatal lányok is szeretnek fekete szoknyát viselni, akik számára a fekete életmódjuk kifejezője, amit vallanak. Lehet, hogy hallottál már az EMO-ról (az angol érzelmek szó rövidítése), egy punk-orientált szubkultúráról, amely ruházatán keresztül fejezi ki érzelmeit. És mivel a fiatalok gyakran lázadoznak attól, hogy különbözni kell a mainstream társadalomból, inkább a főleg fekete színt részesítik előnyben.

PIECES
PIECES Szoknyák világos bézs
14490,00 Ft
Aboutyou.hu
Raktáron
A termék részletei
Mango
Mango - Szoknya ZEBRI
9995,00 Ft
Answear.hu
Raktáron
A termék részletei
BRAX
BRAX Szoknyák 'KIMI' kék farmer
32990,00 Ft
Aboutyou.hu
Raktáron
A termék részletei
Abercrombie & Fitch
Abercrombie & Fitch Szoknyák sárga / krém
19490,00 Ft
Aboutyou.hu
Raktáron
A termék részletei

A redős szoknya a hallgató stílusára emlékeztet

Népszerű szoknyatípus a redőzött. A hallgatók általában mini hosszúságban viselik, a teniszpályákon is megtalálhatjuk, mint teniszezők hagyományos fehér színű sportruházatát. A redős szoknyák lehetnek a vádli-ig érő midi hosszúságban, valamint virágmotívummal ellátott A-metszettel, amely különösen alkalmas a nyári hónapokra. A hajtogatott szoknyák klasszikusai redőzöttek. Ezek a finom sifonból varrott szoknyák megfelelő ruhák, különösen társasági eseményekhez.

A női szoknyák minden nő szekrényének elengedhetetlen részei, mert hagyják, hogy nőisége megszólaljon.

Kép forrásának előnézete: MaxFrost / Shutterstock.com